[每日闲聊] 熬夜后的提神物品

Kiver 发布于2022-6-17 21:59 9041 次浏览 131 位用户参与讨论   [复制分享主题]
snzt79 发表于 2022-6-21 05:15:35 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2022-6-20 21:27
0 L* \8 V- i- w3 J1 s/ [" z& K" d那不过是广告而已,其实没啥用,
  H! Q1 J' O. J还有那个什么耐饿的士力架,也是假的
+ Z) F1 u1 p( i4 x) S3 b+ X
有用架,饮红牛真系训唔着,至于士力架假到死咁

Kiver 发表于 2022-6-20 23:02:14 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-6-20 21:16# f8 V8 e  M0 Y* Z% O6 B. @
打天才波都咁掂
/ u$ g  k* s6 x2 H/ W9 L0 h. J老闆有冇咩表示阿,獎勵至少一餐飯都要啩
  s" i- f+ k3 [
就真系一餐饭
3 ^/ Y$ V1 m% c. G& {
" Y1 n9 g3 L. m$ |5 v+ d+ l所有入决赛的人食

gzna0626 发表于 2022-6-20 22:37:52 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-6-20 18:33
& l  t% a6 \/ @7 H2 S1 p# r/ g你系钟意饮咖啡咋呱
1 y7 [" [) T, r/ E3 v, X
咖啡同茶都中意

HQS 发表于 2022-6-20 21:30:46 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

gomicxja 发表于 2022-6-18 14:06
6 Z9 C9 D, q7 z飲咖啡同葡萄適
+ h1 K5 K6 Z' B4 y
葡萄適?这个是什么饮品?

HQS 发表于 2022-6-20 21:30:24 | 显示全部楼层
Nana2411 发表于 2022-6-20 10:35& E; f; ^  U4 E/ N; b9 Y! N: ^
始終是吃東西比較提神, 但不會吃太飽的, 零食之類便可以了.

: ]8 q3 N/ p' z7 b除了零食,还有可以喝水,例如冰冻的饮料

HQS 发表于 2022-6-20 21:29:06 | 显示全部楼层

hkgolden 发表于 2022-6-18 21:23  J4 i( G! _% g' P
額,跟你一樣不熬夜。
* Y" p, Q8 n: X作為媽媽起床一堆事情忙,你熬夜熬完小孩都顧不到啦 ...
/ E, @0 J0 Q0 t9 R
你也有孩子???

HQS 发表于 2022-6-20 21:28:37 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-6-18 17:34: Z* p4 }2 @: n/ V& ?; X4 I9 m
有冇聽過4仔冇格仔 8 m- ^5 `$ X3 l1 w' X
你老司機點會唔知

2 f0 ]& u" F) x! H9 W" V还真没听过,没什么印象,可能我人际交流太少

HQS 发表于 2022-6-20 21:27:14 | 显示全部楼层

snzt79 发表于 2022-6-18 06:44
. t, l* m- I( K$ u饮红牛提神效果唔错
$ n; L7 J+ \8 t* I1 a" o
那不过是广告而已,其实没啥用,- q1 K: W7 d5 g$ {( h: J0 \
还有那个什么耐饿的士力架,也是假的

HQS 发表于 2022-6-20 21:26:24 | 显示全部楼层
大天使007 发表于 2022-6-18 06:19* n0 h. d) B  V1 V
4级片~虽然唔知4级去到咩程度

) Y4 s- N+ y% r我最多听过3片的,第一次听4级 的

hkgolden 发表于 2022-6-20 21:16:01 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-6-20 20:18
0 T  G" j' a8 j: `冇甘傻,输左系正常; ?: c5 t# O- p% T& `. _

$ O3 B" X# Z7 D, s  S0 J6 I* A有成绩是意外
( v* p' q' a& Z! F
打天才波都咁掂; \$ A; {' ~9 e
老闆有冇咩表示阿,獎勵至少一餐飯都要啩

Kiver 发表于 2022-6-20 20:18:13 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-6-20 18:52
. ?% |' L  ~9 j6 \/ q冇得話唔去咩?  |5 J# U5 l. c
咁你熬夜係臨急抱佛腳搜集資料?

8 |: f* Z; z# [2 Y1 Z' ^# H5 R冇甘傻,输左系正常
, p: v2 f. k- u4 K0 y: i9 A. R
3 O3 N1 D2 K" o/ l% G有成绩是意外# {# r% C  k, L

' z  O5 W/ M) k9 T& [8 i! G点知决赛仲俾我考到第4# k( R1 ~" |+ ~7 c/ @8 S: U  m
+ G( w2 X( J0 f. q5 v% D
全场总分排第6

hkgolden 发表于 2022-6-20 18:52:13 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-6-20 13:46
0 J* i5 s! x- r  ?" j  u系迫我这个外行的去而已

8 A/ d7 m$ Q- c  \. \3 `冇得話唔去咩?
% s8 E! ?( j  N9 Z* X% o% T2 ?( V咁你熬夜係臨急抱佛腳搜集資料?