[每日闲聊] 现在问你有没有资金需要的电话这么多,会有什么猫腻呢?

Kiver 发布于2021-9-19 19:27 11586 次浏览 170 位用户参与讨论   [复制分享主题]
fish182 发表于 2021-10-24 02:18:54 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-10-22 12:01/ H' T1 N9 n- y6 x( ?3 Q  W
D人思想是不是真的这么有问题啊
4 H: M  M8 S) G; {" c' a( Y; k& @' y0 V1 o$ ^. S% q  D, e; ?
出外国真的好. j- @5 |! }: d( T

/ _2 U8 i* ]7 A- o3 j: l一言难尽,中国真系太多人,咩野人都有,阿特朗普做总统果几年,咩肺炎啊,广独啊,台独啊,d汉奸同反华咖华人几兴奋,系墙外日日黑中国,我系度念,话晒都同一个祖宗啊,点解呢d人会唱衰自己个民族,但系呢个就系现状咯,悲哀咖系呢班反华咖人,拼命向往西方欧美果种社会同文化,拍鬼佬马屁,但系d鬼佬又嫌弃佢地歧视佢地,人地主流文化完全睇唔到华裔群体咖踪影

Kiver 发表于 2021-10-22 12:01:04 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2021-10-22 08:49; s% Z8 E. k1 g
之前睇到一个香港阿sir发出来的新闻佢地遇到个案件,个仔为了移民,逼老豆老母卖房跟住分自己三百万以后 ...

$ F. a' Y" c, z$ T2 \; x, cD人思想是不是真的这么有问题啊- |  T( d6 S6 c- H+ Q2 Z
/ u' W8 e4 z. W- N
出外国真的好
- Q' B9 N. X6 j, k  i' f: ^% w
: B+ V  A9 C- |0 q4 Q当年鬼子是点对中国人,唉!!# O5 g/ D+ \5 J0 J. O1 D% d2 u
! @5 r" L' n9 ]) [9 |0 t7 a
特别是美国,最喜欢搞屎棍
7 ?7 Q& `4 ]; k% Z
3 x9 Q' w6 J% ?$ k, h先是搞到中国内战,之后打朝鲜趁机打过来,之后去打越南,) s/ h, r, @2 a7 `

+ m* s/ u3 b) \( D# @7 U台湾就吾使讲,一直在利用
% [' h4 v" V0 D. Z3 Q% v# r8 U% |前2年搞香港,香港被压住就去稳印度3 I  v; L% {9 x* p
7 k: J' J9 i! `
一直都是在想尽办法搞中国,打压你的强大  s$ R9 n* B' R

fish182 发表于 2021-10-22 08:49:04 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-10-21 22:39% |4 i- Y4 J* z$ ?- n9 a" d
我表哥也在年底前说要移去英国
$ P5 B3 c. U6 q  G
之前睇到一个香港阿sir发出来的新闻佢地遇到个案件,个仔为了移民,逼老豆老母卖房跟住分自己三百万以后各走各路,老豆老母唔肯,日日系屋企搞破坏搞到要报警

Kiver 发表于 2021-10-21 22:39:51 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2021-10-21 21:59
% X4 N' \! S/ N' w5 s香港,一言难尽,19年个运动搞到佢地好分裂

# U- W) \( z# s; W  t8 ^我表哥也在年底前说要移去英国

fish182 发表于 2021-10-21 21:59:49 | 显示全部楼层
艾班 发表于 2021-10-21 17:58
9 A% x& [2 s" o甘就不移民啦!米脫離父子關係啦@問問朋友們借貸公司借錢比你不,睇睇他們要不要去還 ...
( o) w, ]7 O; `6 J0 b7 K6 L/ Z
香港,一言难尽,19年个运动搞到佢地好分裂

菠萝 发表于 2021-10-21 21:46:08 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

这都信除非家里有矿

艾班 发表于 2021-10-21 17:58:40 | 显示全部楼层

loengwaifun 发表于 2021-10-21 16:18:47 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2021-10-21 08:46: K- ~. T) ^2 _. Z, C6 m* ]* e0 N
你想人地话你靓仔定话你人品好?

& t% o/ x7 M4 f: ?+ U4 u7 }你话呢?

fish182 发表于 2021-10-21 08:46:05 | 显示全部楼层
loengwaifun 发表于 2021-10-20 16:31
2 U+ _4 C$ R) k7 I  T! A: I德行好,個天賞嘅
2 R( L1 }1 K, R) c. Z% u% {
你想人地话你靓仔定话你人品好?

fish182 发表于 2021-10-20 21:09:51 | 显示全部楼层
艾班 发表于 2021-10-20 17:53
% N# R  {9 ?- c' ?3 \  g  a: B父母不借,也都不要問外邊借,風險大,好容易越陷越深,父母實在不借就減少慾望啊 ...

! S0 }: y$ F- R# e% P/ S话减少就减少啦咩,今日睇到条新闻香港有条友想移民自己无钱,逼老豆老母卖楼分三百万比佢以后各走各路,唔卖就日日发癫咁整烂屋企d野

艾班 发表于 2021-10-20 17:53:45 | 显示全部楼层

loengwaifun 发表于 2021-10-20 16:31:54 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2021-10-20 08:47
; O* g* X6 u4 e8 ]- m( O9 T9 G个个都话自己人品好
- s. f' q8 V' d+ t% Z* ]* S
德行好,個天賞嘅