粤漫社(梦缘婷) 门户 查看主题

劇場版《美少女戰士Eternal》(前篇)劇情介紹同中斷位置

发布者: mkdi | 发布时间: 2021-1-14 12:34| 查看数: 1659| 评论数: 20|帖子模式

$ K# h+ [+ j3 k$ O/ X; }& ]0 j; I: Q+ @
各位:
8 l) n. I; O& H- J; W    相信大家,都已經知道《美少女戰士》劇場版時隔25年後再度回歸劇場版系列啦!但係,現階段大家都未曾有得睇住無論係台灣、美國、中國、香港等地區。不過,就係外網youtube上面就有人偷拍咗部分情況俾大家知道!原本,我都好想分享鏈接俾大家嘅。但係,原鏈接因為各種因素和諧咗啦!(相信大家,懂得)下面,除咗圖透之外。我會,根據網上係海外日本電影院睇過嘅網友所介紹劇情下大概講俾大家知道本次《美少女戰士Eternal》(前篇)大致上講咗乜嘢內容。以及,中斷嘅內容。然後,就留待下個月2月11日(後篇)接上啦!
8 [  P$ x' U* O6 o6 g  K5 L, Q9 {/ y3 z
& E- ^& V; R- o4 u) v2 ^8 g
QQ截图20210113024808.png QQ截图20210113024749.png QQ截图20210113024720.png QQ截图20210113024825.png QQ截图20210113024839.png QQ截图20210113024856.png QQ截图20210113024911.png QQ截图20210114015019.png QQ截图20210114014956.png QQ截图20210114015044.png QQ截图20210114015432.png QQ截图20210114015532.png
; X+ O# q6 x* F% i
  Q% ]- O! X+ Z(前篇)故事大綱、同埋中斷結束位置解構內容:! h8 E. A) H& V2 M* J2 @( _
0 w# i8 T( Y6 e3 P6 T
      首先,大家通過第三部《美少女戰士Crystal》最後結局畫面接上後都知道。地場衛、月野兔、逗釘兔出街睇日蝕,於是就出現大帳幕馬戲團。跟住,就出現時羅科亞、亞馬遜四重奏、
納莉尼亞女王等悉數出現。跟住,佢哋就開始進行侵略地球嘅計劃啦!然而,四重奏之一嘅拍拍(藍色裝束嘅果一個)去馬戲團收藏庫中看見老虎、禿鷹、金魚缸中嘅魚利用佢嘅魔法水晶球將佢哋變成人類姿態成為咗亞馬遜三重奏派佢哋三人出動襲擊地球。但係,因為亞馬遜三重奏嘅出動關係。於是,令到內部太陽系四戰士金星
愛野美奈子、木星木野真琴、火星火野麗、水星水野亞美。以及,月野兔同逗釘兔進行升級變身成為super美少女戰士來對抗亞馬遜三重奏。至於,圖片上面點解會出現外部太陽四戰士嘅關係。原因好簡單,就係佢哋幾個回憶起
《美少女戰士Crystal》第三部嘅情節。今次,嘅戰鬥必殺道具雙月(月野兔同逗釘兔)同時都擁有幻彩星光棒一人一支裝。不過,逗釘兔就有一個好細小嘅星月銀鈴去召喚獨角馬艾利斯。好啦!以上嘅,大概介紹就到呢度為止啦!但係,地場衛因為受到咗黑暗女王納莉尼亞女王嘅侵略中咗咒語吐血受傷(電影裡面,同漫畫內容唔同嘅地方就出現咗啦!就係,阿偉受傷後并冇出現四天王侍候)可能,大家已經唔記得咗第一部嘅事啦!就係,美達利亞女王坐下嘅手下啦!(之前,第一部嘅時候死咗。但係,原作漫畫裡面并冇死到架!但係,電影裡面刪減咗呢個情節。僅限出現,美達利亞女王

1 u: @1 P: E' B" x. N0 l
最後,中斷嘅部分就係阿偉中招吐血。而內部太陽四戰士同雙月,就陷入最大嘅危機!就此結束!!!之後,期待一下下個月2021年2月11日劇場版《美少女戰士Eternal》(後篇)再續啦!到時外部太陽四戰士正式登場集齊十位戰士一齊全體升級變成永恆變身裝合力打敗黑暗女王納莉尼亞女王。
5 v3 j9 l1 ]+ Q" z/ S

最新评论

hdcy 发表于 2021-1-14 13:57:59
新故事剧场版?睇人物系旧版Super S。
mkdi 发表于 2021-1-14 13:59:55
hdcy 发表于 2021-1-14 13:57( j% L* @9 f& q6 z
新故事剧场版?睇人物系旧版Super S。

: V6 W" Y7 Z5 e4 W, h其實,係漫畫劇情就真!但係,的確就係Super S嚟啊!但係,新版就唔係咁樣講
Kiver 发表于 2021-1-15 15:23:46
好旧的画面啊!!
mkdi 发表于 2021-1-17 01:46:34
Kiver 发表于 2021-1-15 15:23
$ C- @! h1 [  `: I2 K! R6 t好旧的画面啊!!

" u8 e- T( X; Z, r2 ^. G/ m點樣舊呢!?
Kiver 发表于 2021-1-17 09:29:29
mkdi 发表于 2021-1-17 01:46
& ^" y- O. f; Y) u5 t. z( a; [點樣舊呢!?

, A. n! g% Y2 a# F- ?可能是手机影屏幕的影响吧!!
mkdi 发表于 2021-1-18 23:30:13
Kiver 发表于 2021-1-17 09:29, O' p: ]. }! e+ h
可能是手机影屏幕的影响吧!!
7 t& G- V$ E( ]3 U3 H6 [+ y9 y
的確,係日本人係日本電影院果度用手機偷拍嘅。
Kiver 发表于 2021-1-18 23:34:57
mkdi 发表于 2021-1-18 23:30/ o: i2 j; a. h4 u4 C7 c
的確,係日本人係日本電影院果度用手機偷拍嘅。
* A+ g6 T5 d, i7 o! }
吾怪得画面甘差
mkdi 发表于 2021-1-18 23:37:24
Kiver 发表于 2021-1-18 23:34; d/ O' B( U; \
吾怪得画面甘差
( h  K- g' W( m1 [. V
其實,原本有人偷拍得到完整版片架!另外,本帖講嘅內容原片係9分鐘左右!即係,話原本有兩條片!不過,我當時唔得閒冇下載到落來!但係,睇9分鐘片嘅時候我截圖咗出來
Kiver 发表于 2021-1-18 23:38:42
mkdi 发表于 2021-1-18 23:37
# a; h1 _; }. D5 e( G其實,原本有人偷拍得到完整版片架!另外,本帖講嘅內容原片係9分鐘左右!即係,話原本有兩條片!不過, ...

2 T' T/ j9 C0 P, R日语,录到都听吾明,吾似得当年做字幕时,听得多,识得那么几句
mkdi 发表于 2021-1-18 23:51:43
Kiver 发表于 2021-1-18 23:383 U' B4 j, k3 P1 x
日语,录到都听吾明,吾似得当年做字幕时,听得多,识得那么几句

( U1 U: ]: M6 y4 z我都覺得啊!後來,發現版權原因youtube刪除屏蔽咗啦
yotako 发表于 2021-2-27 14:18:52
好睇,我要重温一下,嘻嘻
12下一页
快速
返回
列表
返回
顶部