clpro 发表于 2011-8-6 23:17:57

[tvRent] 痞子英雄主題曲無賴正義粵語版《Irreversible》

http://www.tudou.com/programs/view/0PH3xm_MY0g/
曲︰陳彥瑋
粵語填詞︰CLPRO@tvRentertainment

得到有如喪失 這記憶應否記得
希冀化成泡影 獨自計劃劇情
無窮險阻怎去確認

挑戰叫人去猜 似要將魔方拆解
艱困縱然破開 亦是許多感慨
停留思海 挫折悲傷不再

#就算苦楚纏身 重新 重生 這生已活而無憾
就算幾多曾經 光陰都不因它而等

*不安旅途突破紛擾 就算 獨個 未怕寂寥
刻苦探尋 直到通宵 未~會動搖
硝煙裡頭如能對調 劇變 逆轉 面對虎在嘯
情境 未可 預料

REP#*

正義決定了這結局最後會怎完
命途未能預~料 像繫於一線
渴望最後結局會逆轉
渴望最後我亦會望見
藍天

硝煙裡頭如能對調 是劇變 逆轉 面對 命已在搏
像已 劃上 敵我 陣線
情境 未可 預料

kevinchan 发表于 2011-8-7 01:42:44

已经听完了,不错啊,TVR的新人唱的

lkm337490 发表于 2011-8-7 04:02:34

HAHA~ 好抵死!!!

エツクス 发表于 2011-8-7 09:33:14

个人感觉一般,不过都要顶过吓先得

asd123456 发表于 2011-8-7 10:27:28

幾好吖- -加油-= -

aubert22 发表于 2011-8-7 12:45:23

都唔系MV嚟嘅~一张张定格图片过啫~~
歌词还可以,但唱得一般般~貌似有走音嘅~

235795561 发表于 2011-8-7 14:05:48

D词再改下就好了

djbenson2 发表于 2011-8-7 14:08:39

其實系幾一般的,不過也嚟頂一下~

clpro 发表于 2011-8-7 15:59:08

回复 6# aubert22

youtube不容許我發影片,我通常都是youtube/大陸同步的,免得又整過個…

另外走音位係邊度我希望你可以講下~~
詞我盡力的了,不過多謝意見.

aubert22 发表于 2011-8-7 20:28:26

回复aubert22

youtube不容許我發影片,我通常都是youtube/大陸同步的,免得又整過個…

另外 ...
clpro 发表于 2011-8-7 15:59 http://www.dreamxt.net/bbs/images/common/back.gif

晕,我以为系原唱添~原来系翻唱,无睇系边个版,所以以为系原创~
原来系你翻唱,咁我嘅意见就180大转咯~
唱得几好啊~哈哈,因为我以为系原创,一个职业歌手嘅话就觉得一般,但原来唔系,就完全唔同咯~
"光阴都不因它而等"个"等"果度走咗少少~

clpro 发表于 2011-8-8 08:29:25

是這樣的,我是這首詞的詞人,唱的也是業餘歌手,希望諒解一下

小猪会起飞 发表于 2011-8-15 20:21:05

页: [1] 2
查看完整版本: [tvRent] 痞子英雄主題曲無賴正義粵語版《Irreversible》