koity 发表于 2011-3-19 12:01:13

唔知大家有没后悔细个果时没买过D粤语配音既VCD呢?

真是,依噶想买到买唔到了,翡翠台播果D动漫唔够以前好睇,好睇既全部都去晒J2同儿童台播了......

梦之星际 发表于 2011-3-19 12:07:16

粤语配音的VCD我见大部分都唔系TVB的,个的配音觉得有点怪怪的

koity 发表于 2011-3-19 12:27:17

回复 2# 梦之星际

唔是喔,我觉得几好,而且出得比tvb快

yqt 发表于 2011-3-19 12:59:07

依家梗系后悔啦,买系买过,不过细个个果阵时边有米买咁多啊。。

梦之星际 发表于 2011-3-19 13:08:21

回复梦之星际

唔是喔,我觉得几好,而且出得比tvb快
koity 发表于 2011-3-19 12:27 http://www.dreamxt.net/bbs/images/common/back.gif

哦 ,可能系我睇惯TVB的缘故吧

huang 发表于 2011-3-19 13:11:38

LZ你有没有后悔开了呢个贴呢??

eegbook 发表于 2011-3-19 13:12:29

真是,依噶想买到买唔到了,翡翠台播果D动漫唔够以前好睇,好睇既全部都去晒J2同儿童台播了......
koity 发表于 2011-3-19 12:01 http://www.dreamxt.net/bbs/images/common/back.gif

但J2还未重播。。至尊勇者。

dears 发表于 2011-3-19 13:22:08

当年的老翻VCD质量确系吾错,8蚊一只,到宜家都可以完美播放,而且无打格仔
PS:我所讲的打格仔系VCD质量差而出现的画面花屏现象,而非某些制片公司为使其影片符合某种尺度而使用的一种特有的影片加工方式。

エツクス 发表于 2011-3-19 13:25:43

我就无点后悔咯,因为VCD配音嘅听起身感情上唔係几好,始终都係睇TVB同AVT配嘅好,不过噶阵AVT都喇配
啲好睇啲嘅动画,失望。有好似配“乌龙派出所”个主角咁好嘅配音员都浪费晒

LOVEQ1234567891 发表于 2011-3-20 11:35:07

在国外看不到,好惨啊

asd123456 发表于 2011-3-20 11:54:33

不知道细个,只对超人有爱..!!

种子VV 发表于 2011-3-20 12:13:05

当年买咗高达W同超时空要塞7嘅VCD配音版都真系几后悔!
先唔好讲啲咩净系呢两个版本嘅配音质量真系比唔上当年嘅TVB配音质量!
页: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 唔知大家有没后悔细个果时没买过D粤语配音既VCD呢?