[粤漫动画] 【转载】横山光輝 三国志 粵日雙語 47集

klozepyj 发布于2023-9-15 19:58 3621 次浏览 476 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-5-15 23:29:15 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-15 20:42
9 c$ Z) y0 Z5 |4 L4 l" s4 o3 F码头我都去过 如果真是可以吸引到hk 或者 马交人喺度定居都真是一个突破口 ...

& g8 ]- L7 M' j4 G5 j咁就要睇下係邊間發展商, 今日聽到網上報雅居樂都好似出問題

klozepyj 发表于 2024-5-15 20:42:50 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-15 09:38
$ E4 \) ~/ e/ ?+ Y. n9 z係呀, 大帽山係新界近深圳, 我幾次去大隊次次都係經梧桐寨上

$ l- X0 y. F! j- a0 S8 |. l可以行完翻深圳住酒店都得

klozepyj 发表于 2024-5-15 20:42:14 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-15 09:44
: f& h' B/ W9 D3 {% m去過南沙幾次都係因為要搭船係嗰度轉車, 碼頭環境就幾好, 但係無乜留意到嗰度嘅住屋情況 ...
2 c5 s- Q: V0 q5 ?: b# Q
码头我都去过 如果真是可以吸引到hk 或者 马交人喺度定居都真是一个突破口

adhk 发表于 2024-5-15 09:44:19 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-14 23:14# w( G8 m2 _2 I7 t
如果你去过南沙都会觉得耳目一新 而且都是感觉南沙就是俾港澳人住既

$ z: Z2 T& Z2 R$ t& }8 w  T* X去過南沙幾次都係因為要搭船係嗰度轉車, 碼頭環境就幾好, 但係無乜留意到嗰度嘅住屋情況

adhk 发表于 2024-5-15 09:38:14 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-14 23:139 z9 U$ [- C9 B, l/ X
哦哦 搞错咗 咁可能去大帽山仲近啲 因为近深圳呢边

]( y# {9 J& P6 ]係呀, 大帽山係新界近深圳, 我幾次去大隊次次都係經梧桐寨上

klozepyj 发表于 2024-5-14 23:14:22 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-14 17:23" O* ?# I% m  T5 D6 {. U; l' h
咁又係, 祈福好似都有成三四十年, 舊區嗰邊啲樓都已經幾舊下, 南沙係新開發 ...
* G$ w7 c3 }' ]5 q+ R$ s
如果你去过南沙都会觉得耳目一新 而且都是感觉南沙就是俾港澳人住既

klozepyj 发表于 2024-5-14 23:13:31 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-14 17:24
, Q& U0 @+ p+ I$ T老襯亭係香港島太平山, 而家已經被拆, 大帽山係新界嗰邊

4 `0 u7 a# N/ b5 ]哦哦 搞错咗 咁可能去大帽山仲近啲 因为近深圳呢边

adhk 发表于 2024-5-14 17:24:19 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-14 13:42) n: G+ J( V% N& c! a7 B
老衬亭嗰度就是大帽山?
; w7 v2 K* D3 H# \0 C4 _
老襯亭係香港島太平山, 而家已經被拆, 大帽山係新界嗰邊

adhk 发表于 2024-5-14 17:23:54 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-14 13:414 L! W% I, \& y$ n! q' [
祈福咁多年 周边配套都会成熟好多 不过南沙就光鲜啲

$ g* ?, O5 ^4 Y8 f4 x+ `2 L咁又係, 祈福好似都有成三四十年, 舊區嗰邊啲樓都已經幾舊下, 南沙係新開發

klozepyj 发表于 2024-5-14 13:42:31 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-13 23:497 z$ a  {' e( X
大帽山都係一個行山嘅好地方, 我都去過幾次

! Y  T) }% T* s: v% G% W1 a3 l& d+ a; U4 V老衬亭嗰度就是大帽山?

klozepyj 发表于 2024-5-14 13:41:39 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-13 23:445 S; p/ r5 k( \! L6 K+ G
可能會係咁, 南沙可以有船直到香港, 不過祈福各方面都好方便, 要乜可以買乜, 而且咩食肆都有 ...
& T9 ]: D' ?# x* G( p2 A* D
祈福咁多年 周边配套都会成熟好多 不过南沙就光鲜啲

adhk 发表于 2024-5-13 23:49:43 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-13 21:52
2 u8 N- C- ]7 f6 z) P麦理浩径 我都去过 不过就行咗一小段距离就走了
# W0 w: q2 U# i0 B; F
大帽山都係一個行山嘅好地方, 我都去過幾次